2011. augusztus 21., vasárnap

Miből lesz a cserebogár?
Díjat kaptam
+ egy 7-es adószám története...

Miből lesz a cserebogár? Hát... azt szokták mondani, hogy pajorból :D - na de félre a viccet. RaMary-tól kaptam meg a stafétát erre a játékra. Hát az úgy történt... hogy bevezettettük a netet nálunk. Az első "nagy" találatom nekem az egyik legnagyobb online piactér volt, ahol - akkoriban - rengeteg, óriási kreatív gyöngycsomagokat lehetett kapni. Mondanom sem kell, hogy többnyire kínai borzalommal. Ekkor támadt fel először bennem a vágy a gyöngyözésre, de igazából azon kívül, hogy több kilónyi egyenetlen gyöngynek nevezett izét összevásároltam, tovább nem jutottam. Illetve mégis. Az első minta ami  megfogott- ez még olyan 2004 környékén lehetett -, az a kisvirágos minta, ami RaMary cserebogaras bejegyzésében is látható. Tű nélkül, kínai kásából, silány minőségű macskaszem gyöngyből fűztem meg. Izzasztó projekt volt, de megcsináltam. Ennél a darabnál kb. ki is fújt a lelkesedés akkor a gyöngyfűzés terén. Aztán 2010 nyarán elkóboroltam az nlc fórumra, ahol is belebotlottam a Gyöngyök topikba, amit június és szeptember között át is olvastam és iszonyat sokmindent tanultam az ott kommentelő gyöngyfűzőktől. Mai napig hálás vagyok nekik az ott összeszedett tudásért.

A fórum olvasási közben nekiálltam fűzni - tű nélkül!!! - újra a kisvirágost és a sehrezadet. Azok meg is találhatók a blogomba, de újra felteszem őket ide is, úgy, ahogy a többiek - mindenféle retus nélkül:




...és ezek után már nem volt megállás. Főleg, miután tűvel elkészítettem az első peyote háromszögemet, és rájöttem, hogy úgy mennyivel könnyebb dolgozni, mintha csak a damilt gyömöszölném be a gyöngyök lyukaiba :DDD

A díjam:


Kriana-tól kaptam. Köszönöm a megtiszteltetést. Sok helyre oda szeretném adni, de ők már mind megkapták. Így nem adom tovább, de érezze mindenki a magáénak.


...és a 7-es adószám története...
Augusztus 12-én kisfiam kezelőorvosa kiírt a hosszabbított gyes-ről, mert Ákos fiam MINDEN eredménye nagyon szép lett. Még nem tökéletes, de az eddigiekhez képest szuper. Így "szabadlábra" lettem/tünk helyezve. Nekem elkezdődött a hivatalos ügyek intézésének procedúrája...
A lényeg: Bekocogtam m.ügyi központba, ahol - mint becsületes embernek - eszembe jutott közölni, hogy van nekem egy ilyenem, hogy 7-es adószám - azaz adószámmal rendelkező magánszemély vagyok. Ügyintéző futott fűhöz-fához, hogy ilyenkor most mellette jár-é vagy nem jár-é a munkanélküli járadék. Hát nem..., mivel kereső tevékenységnek minősül a gyöngyfűzés, és a törvény NEM veszi figyelembe, hogy ez a tevékenység folyamatos bevételt generál vagy hébe-hóba esik be néhány fillér. Szuper...
Másnap de. irány APEH - kismillióan előttem... Majd két óra várakozás után bejutok, belekezdek a mondandómba, és az addig nagyon szimpatikus ügyintéző hölgy szinte "leüvöltötte" a hajamat, hogy: Magácska normális? Minek kellett ezt nekik mondani? A mai világban nem éri meg becsületesnek lenni... :O - Hümm :O - ezután is szimpatikus maradt :DDD Jól olvassátok - APEH-es ügyintéző mondta ezt nekem. Nagyon kedves volt - de tényleg. Mondta, hogy menjek ki, és amit csak tud utánanéz, telefonál, köveket mozgat, hogy ne kelljen visszaadnom az adószámot. Felhívott jogászt, m.ügyi központot, mittomén. De mint a fentebb már említettem, hogy mivel kereső tevékenységnek minősül, így nem tarthattam meg. 
De még tovább megyek. Felhívta a figyelmemet rá, hogy mivel gyes-ről megyek vissza majd akárhová is dolgozni, ki tudom váltani rá majd a START+ kártyát. Annyit kell érte tennem, hogy bemegyek a MÁK-ba, igazolást kérek arról, hogy mettől meddig voltam gyes-en, utána APEH, és ki lehet váltani a kártyát. De ez csak akkor fog menni élesbe, ha már valaki visszajelzett, hogy ide vagy oda mehetek dolgozni.  Ez a kártya ugyanis 2 évig érvényes - napra pontosan, és a szerződés aláírása előtti napon van értelme - lehetőség - kiváltani, és másnap a szerződést ezzel aláírni. Sok % befizetési kedvezménye lesz így a munkáltatónak két évig az állam felé a munkabéremből.
Visszatérve az APEH-es ügyintézőre: vannak még lelkiismeretes, kedves ügyintézők ilyen helyeken is, és ez azért szerintem léleksimogató ebben a rohanó, gonosz, mindenkit átverős világban.

4 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek a kezdő kínai gyöngyözök táborába,hogy a fenébe tudtál tű nélkül gyöngyözni,el sem hiszem,hiába ha az ember valamit nagyon akar azt azt véghez viszi,főleg ha gyönggyel kapcsolatos.

    VálaszTörlés
  2. Kínai gyöngyök - igen, szintén zenész :D

    Hogy tudtam tű nélkül fűzni? Kutya nehezen. De akkor még - anno 2004-ben foggggalmam sem volt, hogy tűvel is lehet fűzni. Tavaly nyáron pedig akkora volt a hév, hogy még a gyöngyfűzőtű érkezése előtt nekem már fűűűűűznöm kellett :D

    VálaszTörlés
  3. Hello, I'm Montserrat, I have been fan of yours. Your works are beautiful.
    This bracelet and earrings pinks are very beautiful and elegant. Congratulations!!!

    In my blog I have several bracelet, if you want, you can see my blog.
    http://www.montsejoyitas.com/
    Thanks

    VálaszTörlés
  4. Szuperek a "kezdő" fűzéseid, a kis-virágosod sokkal szebb mint az enyém volt.
    APEH: jelentem, én is ismerek egy ilyen kedves, segítőkész ügyintézőt, tőle még a nem túl kedvező hír is másképp esik, hiszen ő mindent megtesz az én érdekemben. Jó tudni, hogy vannak még lelkiismeretes ügyintézők!!

    VálaszTörlés