2011. augusztus 23., kedd

Angyalka érkezett
+ ismét egy pozitív történet

Belinda Ovióvó akciója keretein belül licitáltam tipikos által készített angyalkára. 


A licit nyerő volt, és a tegnapi nap folyamán megérkezett az angyalka, amely azóta a fiaim álmát őrzi éjszakánként :)  A kép nem adja vissza, hogy mennyire szépségesen aranyos (a képet tipikos blogjáról mentettem át ide - utólag is köszönet érte) De tipikos blogján találtok még másik szép angyalkát is. Az a kékfestő... teljesen elbűvölt... Köszönöm mégegyszer.

...és az újabb pozitív történet
Intéztem a munkaügyi dolgaimat, ami azt jelentette, hogy reggel kocsival Dabasra vitt a párom (Irsáról), majd onnét átvitt Ceglédre. Ergo - kimaradt az Irsai vonattal indulás és a jegyvásárlás is. A munkaügyi központból való sétám kb. közepén eszembe is villant, hogy hazafelé jegyet KELL még vennem a vonatra. Ami ismét eszembe is jutott a vonat indulási ideje után 2 perccel - még bent álltunk az állomáson. Hát én ugyan le nem szállok, nem várok egy újabb órát, mire indul a következő vonat. Drága jegy lesz, de kifizetem a pótdíjat...
A vonat 1-2 percen belül elindult, és még el sem értük az első állomást, mikor is egymás után 4 "fehéringes" is megjelent a kocsiban, és kérték a jegyeket. Illetve én esetemben én kértem a jegyet tőle, mondtam neki, hogy bocsánat, elfelejtettem, nem itt szoktam venni, de kifizetem a pótdíjat, mert én le nem szállok a vonatról, sietek haza (ekkor már benne voltunk jócskán a du.-ban, és én reggel óta ügyintéztem és vártam valahol a soromra a hétfői hőségben - és az a maihoz képest még nem is volt olyan forró). Rám nézett a kalauz, és közölte, hogy az drága buli lesz, mert a pótdíj az bizony 2600,- ft + jegyár. Mondtam neki, hogy ez van, kifizetem, de le nem szállok várni a következő vonatot. Gondolkodott pár pillanatot, majd közölte, hogy mivel őszinte voltam hozzá, így akkor ad egy jegyet Budai úttól, és elköszönünk egymástól. A hab még a tortán, hogy még pénzt váltani is el kellett mennie, mert nem tudott visszaadni.
Mikor elfordult tőlem, akkor láttam meg a nyakában meglibbenő feliraton, hogy ráadásul ellenőr volt és nem is kalauz :O :)
Ismét egy jó pont az embereknek az előző történetem után.

4 megjegyzés:

  1. Sajnos.
    Több ilyen ember kéne a világba, mint ez a kettő, ami az utóbbi bejegyzéseimben szerepelt.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az angyalkádat! Az ellenőr bácsi is átlényegült angyalkává - szerintem jól esett a lelkének, hogy nem próbáltad hülyére venni érdekes történetekkel, és viszonozta. Látod, így működik az univerzum - szóval, hát... így is működhet(ne) :)
    Most már gyöngyöt is szeretnék látni! Tessen fűzni naccsád :)

    VálaszTörlés