2011. április 25., hétfő

Névadó játék



Ez a bogyó figyelemelterelésképpen jött létre a múlt héten. Igen megkínlasztott a fogam, így nem igazán tudtam tanulni, mert folyamatosan a fájdalmon járt az eszem. Ilyenkor jön a figyelemelterelő gyöngyfűzés. Nem volt hangulatom mintához, de valamit fűznöm kellett, hogy ne essen szét a fél fejem a fogfájástól.

Addig-addig rakosgattam a gyöngyöket egymás után, míg sikerült az első saját tervezésű bogyómat elkészítenem. Olyan keleties, törökös, szerájos, szultános, fátylas, díszes érzésem lett tőle. :) Sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen nevet kapjon, de nem volt elfogadható ötletem, ezért úgy döntöttem, hogy névadó játékot írok.

A játék május 5-ig tart, eddig kérnék névre ötleteket.

Annyit kérnék, attól, aki itt hagy komment formájába nevet, hogy tegye ki a blogjába, hogy névadó játék van nálam.
A nyertesnek újra megfűzöm a bogyót, plusz a játék lejárata után elkészítem a mintát is.

22 megjegyzés:

  1. Szépséges bogyó! Az apropónak nem, de annak örülök, hogy megfűzted. Legyen Fogtündér bogyó :) Nem jó vicc ugye? Akkor legyen Dzsamila éke - igaz, hogy az arab név, de kicsire nem adunk, fő a keleties hangzás :) Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Nekem a NAUTILUS jutott eszembe róla!Jön a nyár, a vízpart, a szabadság!
    Jutka

    VálaszTörlés
  3. Tyűha! Mindkettő nagyon tetszik! Lehet, hogy szavazás lesz a játék vége??? :O :)

    VálaszTörlés
  4. Engem kicsit elvitt a keleties beütés és Aladdin világa jutott az eszembe, az én javaslaton Dzsini medál. Hátha teljesít kívánságot. :-)

    VálaszTörlés
  5. Nekem inkább elsőre Seherezádé jutott eszembe,de ez már foglalt,helyette a Gül Baba a javaslatom

    VálaszTörlés
  6. Zsófi! Nálam is ez az érzés volt.

    Tesóm is "ledzsinizte" a medált :D

    VálaszTörlés
  7. Kata!

    Ugyanez volt a helyzet nálam is első gondolatként, de hát ugye, mint ahogy te is írtad :( ...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó kis bogyót alkottál! Amikor még csak a képet láttam, a szöveget nem, rögtön nekem is az jutott eszembe, hogy milyen jó keleties bogyó. Az én ötletem Keleti Éj lenne. A Nautilus is foglalt már, van ilyen nevű bogyó!
    Erika

    VálaszTörlés
  9. Hát az én tetszésemet is elnyerte a bogyód!Remélem a névválasztásban tudunk segíteni!Én az arab női nevek között kutakodtam egy kicsit és próbáltam szem előtt tartani születésének körülményeit is!
    Sabirah: türelmes.
    Csillus

    VálaszTörlés
  10. Erika!

    Ahogy írtad, már nekem is beugrott - nem is olyan régen találkoztam vele.

    Csillus!

    Neked is köszönöm!

    Annyi jó ötletet hoztatok eddig mindannyian!

    VálaszTörlés
  11. Szia ! Nekem a Csodalámpás - vagy a Lampion jutott eszembe róla így ezért ez a nevet adnám a bogyónak,ami tuti nagyon.

    VálaszTörlés
  12. Csodás a bogyó! És ha már keleties, arabos és kék.. legyen Zafirah! :-)

    VálaszTörlés
  13. Még mielőtt olvastam volna a bejegyzésed a Topkapi jutott eszembe. Persze tudom van már ilyen nevű ékszer, de a Szeráj mindenképp illik rá!

    VálaszTörlés
  14. Nekem ez Szputnyik, nem tudom miért.
    Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  15. Kriszti de ügyes vagy!!!Gyönyörű bogyó!Ha nagyon undi lennék, azt szeretném, hogy egy kicsit többet fájjon a fogad! :-)))
    De ilyet sose kívánnék neked, így csak azt remélhetem, hogy legközelebb majd jókedvedben fogsz fűzni egy hasonló csodát!
    Szerintem régi török-magyar "barátság" mentén haladva (ami inkább a török részről barátság, a magyarok lehet kicsit másképp élték meg azt a 150 évet:-) legyen egy ősi török-hun-magyar származású név, a Réka eredeti alakja: Arikan a neve. A jelentése tiszta űrnő.

    VálaszTörlés
  16. Igen komoly gondban vagyok. Annyi ötlet érkezett, hogy a bőség zavarában szenvedek. Az egyik ezért tetszik, a másik azért...

    Az elején azért nem volt neve a bogyónak, mert ami tetszett volna az foglalt, a többi ötletelgetésemet meg hiába "ízlelgettem" hozzá, nem passzoltak.

    "Szegény" bogyó még mindig névtelen, mert képtelen vagyok választani a beérkezett ötletek közül.

    Kérlek benneteket, hogy akik nevet hagytak itt, tegyék ki a blogjukba is, mert a leírásban ez is szerepel, és nem mindenkinél láttam még kint.

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  17. Gyönyörű ez a bogyó! Csatlakoznék a többiekhez a bogyó keleties "beütését" illetően, én a Kék éj nevet adnám neki csak úgy, egyszerűen, magyarosan:-))

    VálaszTörlés
  18. Az én ötletem Haszej bogyesz.
    Nem tudom mit jelent, nálunk az egyik hölgy családtagunkat becézik így.
    Szerintem jópofa hangzású.
    Kaszilva

    VálaszTörlés
  19. Most jutott eszembe a Defne név, ami mondjuk babérlevelet jelent, mint a Daphne, de egy török ismerősöm kislányát hívják így, gyönyörű kék szemű kis szépség :) Mint ez a bogyó :)
    Vagy már elkéstem? :))

    VálaszTörlés
  20. Nem, nem késtél el.

    Köszönöm neked is, és a többieknek is a névadást. Éjfélig még lehet "névadni"

    VálaszTörlés
  21. Legyen Onur, ami büszkeséget, becsületet jelent, törökül. Még a múltkor néztem utána ennek a névnek amikor elkezdődött a Seherezádé sorozat. Bevallom nem vagyok nagy sorozatfüggő, de a főszereplő szemei hasonlóan szép kékek, mint a te bogyódban lévő Swarik.

    VálaszTörlés
  22. Mar vege a jateknak tudom , de en csak most jutottam ide es mielott elolvastam volna a hozzaszolasokat egybol aladdin es Sherezade jutott az eszembe.
    Barmi is lesz a neve alomszep bogyo es naygon orulhet aki megkapja majd toled.

    VálaszTörlés