2012. február 6., hétfő

Sokkoló - ronda és finom... - ...de az enyém




Életem - és gyöngyös munkásságom - első begyöngyözött golyója. Borzalmas, huplis, puklis, kiállós, szöges és egyenetlen. Ezért tanácsokat kérek, hogy mit toltam el vele kapcsolatban. Az első gondolatom az, hogy későn kezdtem el  fogyasztani - de én már le nem bontom. Saját részre készült. És nem az igénytelenség miatt nem akarom lebontani, hanem azért, mert az ELSŐ ilyen munkám. Szóval megmarad.
Tehát kérem a kritikát és a tanácsokat, hogy mikor van az a pillanat - bármely golyóméretről is beszéljünk - amikor fogyasztani kell kezdeni. Mármint ha ezen munkánál az a probléma. Ha meg nem, akkor kéretik tanácsokat adni, hogy mit toltam el rajta.
Köszönöm előre is!!!


Aztán a másik sokk-hatás




Kriszta Leia mintája - amit itt is köszönök neki. Mielőtt még zokon venné a sokk-hatás kifejezést - nem a minta okozott sokkot. Imádtam fűzni - egy élmény volt. Viszont a fényképet bárhogy mahináltam, nem tudja visszaadni, hogy mily sokkoló színhatású lett a medál. Igazából ezek a kerámiagyöngyök vadítóan magenta színeűek, de nem a light-osabb fajtából. Viszont a fényképeken nem látszik.


A színekre visszatérve. Egyszerűen nem tudok évszaknak "megfelelő" borongós, bús, barnás-zöldes-bronzos  darabokat csinálni. Egész egyszerűen annyira vonzanak a minél színesebb gyöngyök, hogy magamhoz képest totál fura érzés. Én! aki mindig is kék-bolond voltam, most az utóbbi időben minél színesebb legyenek a gyöngyeim, minél feltűnőbbek. Pedig megpróbálom visszafogni magamat, de nem mindig megy. Ennek a jegyében készült a fenti, csakra színekben készült elfuserált gömböckém is.
Nagyon "defektes" vagyok?

11 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, hogy te is színekre vágysz eben a borús, hideg időben! Ez teljesen normális(vagy ketten vagyunk lököttek?). Még sosem csináltam "töltött" bogyót, de lehet, hogy nagyobb golyót kellett volna belerakni? Mindenesetre nagyon szép színeket választottál hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Legyünk ketten lököttek :))) Ez volt a legnagyobb golyóm itthon, meg amit eddig láttam gyöngyös webáruházban.

      Törlés
  2. Nem ronda az, szépek a színei:) Nekem is van ilyen göcsörtös bogyóm és hasonló okokból nem bontom le. Azóta még nem mertem bogyózni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én viszont nem akarom feladni a bogyózást, de ezt akkor is önfejemből meg kellett csinálni. Nem néztem sem mintát, sem semmit. Ez abszolute magam kitalált szivárvány spirál :)

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik, észre sem vettem a "hibáit". Ha gondolod, próbáld meg Orsina bogyóit, vagy Ékszerládika virágesőjét, azok nagyon pontosak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.

      Fogok én még bogyózni, meg tudom, hogy milyen klassz mintáik vannak. Ez a bogyó abszolute önfejemből készült, minta nézés nélkül.

      Törlés
  4. Nagyon jó kis szivárvány bogyó! Jól esik ránézni ebben a fagyos időben!
    Jól látom Kriszti, hogy két szemes peyottal fűzted? Vagy csak csal a szemem?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm. Itt lóg előttem az asztali lámpa rúdján.

    Igen, jól látod, két szemes peyote-tal fűztem :)

    VálaszTörlés
  6. Próbáld meg egyszemes peyottal, talán azzal kicsit jobban lehet "szűkíteni-bővíteni"! De meg kell, hogy mondjam, nekem így is olyan szépségesen vidám! A medál pedig gyönyörű, el tudom képzelni milyen csodás lehet élőben, a "valódi" színeivel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehhez már biztosan nem nyúlok. Majd egy másikat egyszemessel fogom megcsinálni. Ez most olyan, mint a magyar narancs (savanyú is, sárga is, de a miénk) göcsörtös is, puklis is, huplis is, de az enyém :)

      A medál pedig sokkoló színe ellen is szépséges, hisz ilyen szuper mintából nem lehet rosszat csinálni!

      Törlés