2012. február 21., kedd

Jéggömb - a'la Barbi :)



Néhány napja, az egyik Bead&Button hírlevélben találtam egy képet, és elkapott az a bizonyos "ezt nekem most és azonnal meg kell, hogy fűzzem" érzés. Kép lementve, aztán képről fűzve hadd szóljon. Ha jól értelmeztem a böngésző vadfordítását, akkor ez egy külföldi, nyári gyöngyös show egyik tanfolyami anyaga lesz talán? De nem merem rá a nyakamat tenni, és én botor, balga lélek, még a hírlevelet is kitöröltem.
Na mindegy, a mű elkészült, és ma reggelre nevet is kapott Barbitól :) Így lett Jéggömb. Nem tudom mi lehet az eredeti neve.
A hírlevélben, a fénykép mellet - vagy már arra rákattintva és a következő oldalon olvasva? - Judy Walker neve szerepelt. Szétnézve az oldalán, valószínű, hogy ő az eredeti minta elkövetője.

19 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, fantasztikus a gömb.
    Ha esetleg rálelsz a mintára, kérlek oszd meg velem, vagy egy pár szóban ha tudsz segíteni, hogy haladjak én is szivesen megfűzném.nekem sajnos nem megy képről:(
    köszönöm
    további jó munkát
    Anna

    VálaszTörlés
  2. Hát most én mondom neked hogy a gyöngyözés mögött elbújhatnak a ruhácskáim:-) Annyira nagyon szép és számomra teljesen ismeretlen terület így csak csodálni tudlak hogy ilyen szépségeket tudsz alkotni! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is igaz, de köszönöm kedves szavaidat :)

      Nekem meg a varrás az, ami idegen terület - bármilyen furcsa is ez egy nőtől. Amit a ruhák körül varrni kell az oké, de kimondottan szabni-varrni nem tudok, és nagyon távol is áll tőlem. Ráadásul ilyen apróságokat, ennyire precízen elkészíteni, mint amit te csinálsz...

      Úgyhogy marad akkor egymás csodálása :)))

      Törlés
  3. Ú, ez az érzés most engem is elkapott!
    Valami gyönyörű!
    Belül üres?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy pikk-pakk elkapja az embert a hév a végeredmény láttán? Belül üres, igen. Mivel lyukacsos, így nem láttam értelmét fagolyót belerakni, mert ugye átlátszik, na meg nem is volt itthon ilyen méretű. Meg persze műanyag golyóm sincs, ami esetlegesen belepasszolt volna

      Törlés
  4. Alomszep !
    Nem tudnam megfuzni csak igy a kep alapjan :)
    Nagyon illik hozza ez a nev,igazan gyonyoru

    VálaszTörlés
  5. Nagyon extra és finom jéggömb !!!!!

    VálaszTörlés
  6. Annyira, de annyira gyönyörű!

    VálaszTörlés
  7. Wunderschöne Kugel ist das geworden! Gratulation!

    VálaszTörlés
  8. Hú, meseszép ez a gömb, nem is találok szavakat rá! Nagyon-nagyon ügyes vagy, szívből gratulálok!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm mindenkinek a kedves, dícsérő szavakat. Nem is gondoltam, hogy ekkora sikere lesz. Főleg mivel nem is jön át a fényképen, hogy a valóságban sokkal, de sokkal szebb ám! Nem azért, mert én csináltam, hanem mert egyszerűen csodálatos az ötlet!

    VálaszTörlés
  10. Ez valami csodálatos. Nagyon nagyon ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  11. Csodálatosan szép! És igenis tőled szép, mert te álmodtad ilyen csoda jégszínekkel, és mert gyönyörű a kivitelezés! Lehet ezt nagyon kajlán is fűzni :)

    VálaszTörlés
  12. Különleges darab lett, nagyon tetszenek a színei. Olyan megfoghatatlan.

    VálaszTörlés