2011. december 20., kedd

Gyöngyszem - másképpen

Ezt a bejegyzést Lustanyunál olvastam. Azt hiszem, hogy elég részletesen összefoglalta a probléma lényegét.

"Kedves Barátom!

Ez egy előre megírt válaszlevél, amelyet minden fenyegetőző körlevélírónak elküldök, emiatt előre is elnézésedet kérem az eseteleges pontatlanságokért.

Köszönöm leveleidet, mind a négyet megkaptam az elmúlt héten. Noha körülbelül fél éve egy árva szót sem beszéltünk, örülök, hogy egy „továbbítás” gomb megnyomásához szükséges időt mindig szánsz rám.

Jól esik, hogy szeretnéd, ha én is az „Angyalklub”-hoz tartoznék, és hogy az „Igaz barátaid”-nak szánt körlevél elküldésénél is benne voltam abban a 20 főben, akinek továbbküldted az emailt. 

Talán maradi vagyok, de a jövőben nem szeretnék tőled hasonló levelet kapni. Az Igaz Barátait ugyanis nem fenyegeti az ember, a te leveleid pedig kivétel nélkül fenyegetést tartalmaznak: miszerint ha nem küldöm tovább 126 embernek, akkor ezerötszáz évnyi pocsék szex vár rám, esetleg elszegényedek, elszalasztom életem szerencséjét, vagy megdöglik a háziállatom. (Csak véletlenszerű válogatás az általad, és mások által küldött fenyegetésekből) 

Nos, ezeket valóban nem szeretném, mint ahogy azt sem szeretném Kedves barátom, hogy fenyegessél. 

Íme egy lista (természetesen nem teljes), amiket még nem szeretnék: 
- nem akarom, hogy lerohadjon a fejem, ha nem küldöm tovább a leveledet 16 főnek, 
- szintén utálnám, ha négy kikuju és két maszáj halna szörnyet a leveled érkezésétől számított 4. napon (továbbküldés hiányában természetesen) 
- nem akarok megbénulni/beteg lenni/nyakat törni
- nem szeretném, ha egy páncéltőkés bécsi versenyzongora esne a fejemre, mint például T. Knot Jr-nak, aki szintén volt olyan rest, és nem küldte tovább a leveledet 
- roppant boldogtalan lennék, ha bármelyik testrészem (különös tekintettel a mellemre, és az orromra) leszáradna
- nem szeretnék elszegényedve lovak közt hálni egy istállóban teljes családommal egyetemben életem végéig, és skorbutig zabot zabálni 
- nem szeretném, ha kelések, kiütések, leprás hámlások borítanák a testemet, illetve ha reggelre kihullana az összes hajam, mert jelen állapotomban úgy érzem, elég jól nézek ki. (A hajam pedig amúgy is gyenge pont.) 

Drága barátom, ha legközelebb írsz egy levelet, amelyben csak simán megkérdezed, hogy vagyok, esetleg mi újság velem, ígérem, hogy válaszolni fogok. Ha esetleg szeretnél velem meginni egy kávét (hiszen rajta vagyok az Igaz Barátaid listáján), arra is szívesen szakítok időt.

Üdv: Kata

Ui: Ha esetleg olyan levelet küldtél, amiben a gyerekeimmel kapcsolatos fenyegetés volt (ti. betegek lesznek, szerencsétlenek, vagy szegények, stb.), akkor kérlek tekintsd tárgytalannak a levelemet, ebben az esetben a rád vonatkozó válasz csupán ennyi: Rohadj meg, köcsög. (Elnézést, ha nem volt túl asszertív.)



Érdemes Kata egész blogját elolvasni - tuti nevetőizomlázad lesz utána.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó!!!Lehet én is használni fogom!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó,mintha én írtam volna,csak én lusta voltam!Azt hiszem én is használom majd!Most megyek végig olvasom Katánál is!!!

    VálaszTörlés