2011. február 2., szerda

Petíció - kérlek benneteket, írjátok alá!!!


Kérlek írd alá te is a petíciót ha úgy gondolod, hogy  nem szeretnéd ha az EU betiltaná a gyógynövények, gyógynövényalapú termékek forgalmazását.
Már több mint 63 ezer aláírás van ! Ezen a linken Te is aláírhatod a petíciót.

                                                             
                                    Több mint 1 millió aláírás kell !

"Agresszív búcsú a gyógynövényektől
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.


Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.


Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz évestapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd. Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak.


A média pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.


Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar.

3 megjegyzés:

 1. A gyógyszeripar szinte már-már akkora üzlet világviszonylatban,mint a fegyveripar!
  Nagyon komoly lobbi fűződik az ágazathoz,nagyon komoly érdekcsoportok veszik körül!
  És,igen,lehet a maffia is benne van nyakig!
  Viszont az egy nagyon szomorú dolog lenne ha ilyen vagy olyan okokból kifolyólag a gyógynövények és a gyógynövény alapú termékek eltűnnének a kereskedelmi forgalomból!
  Én például az utóbbi időben sok-sok tubus fekete nadálytő krémet elkentem magamra! :)
  Tehát tapasztalat,amikor azt mondom,hogy nagyon jó!!

  VálaszTörlés
 2. Tényleg durva dolog lesz, ha ezt meglépik, hisz évszázadok óta gyógyul az ember a természet által. Nem hülyeségből "találta ki" ez az egész körforgást a természet/akárki/odafönt/bárki.

  VálaszTörlés
 3. Nekem az a bajom ezzel az új törvénnyel, hogy a Mari néni krémje fog eltűnni a piacról, mert a He....nak biztos lesz pénze törzskönyveztetni, mint eddig is és továbbra is a forgalmas utak mentén fogja termeszteni a gyógynövényei egy részét :( de Mari néni jó kis tanyasi levendulájából házilag sajtolt olaj vagy körömvirágkrém sertészsírral, na ezek fognak eltűnni, mert Mari néninek nincs pénze, ideje, türelme a hercehurcához :((((

  Még jó, hogy én nem akarom árusítani a saját kotyvasztásaimat, amivel a családot gyógyítom :)))

  VálaszTörlés