2011. január 17., hétfő

Sokminden



Peyote háromszög sokadszorra. Kapós darab, haladós minta, de már nem tud lekötni. Ha kérik, megcsinálom, de már nincs meg benne az a kihívás, mint az első darabban. Ez speciel a történelemtanáromnak lesz. Tisztára beleszeretett, mikor meglátta a sajátomat :)
A szalag vége még nincs eldolgozva, mert még nincs döntés róla, hogy megkötős legyen, vagy szalagvéges, kapcsos.



Ezzel a két képpel egy mulasztást pótolok. Ha még emlékeztek, írtam december közepén arról, hogy egy csajos-gyöngyös-sétálós-jóidős napot sikerült összehoznia Cimbinek Tímellel és velem. Akkor kaptam tőlük az angyalkás könyvjelzőt és az eperszemet. Szégyenszemre én nem készültem nekik semmivel. Újból csak bocsánatot kérek ez miatt, és újból megköszönöm nekik a gyöngyös apróságokat. :)



Az utolsó "tétel" ennél a bejegyzésnél egy befoglalás. A maga nemében nekem az első ilyen "szóló" befoglalás, és kérdéseim lennének. Miért nem sikerült? :( Már majd elszakítottam a damilt, de hiába húztam, nem tudtam kellőképpen szorosra húzni. Csálé is lett, bár azon tudok javítani, hisz eligazgatom némi huzigálással rajta.
Szóval mit rontottam el? :( Hogy tudnám szorosabbra húzni, hogy TUTTIRA fixen álljon a befoglalt gyöngy?
Minden infót, segítséget köszönök előre is.

7 megjegyzés:

  1. De sok minden jóságot tettél fel :) Köszönöm, hogy kiraktad az eprecskét! Befoglalás: szerintem sok a delica sor. Ha jól látom, hogy vékony kagylókat foglaltál be, elég lenne három sor delica vagyis a kezdőkör után csak egyszer mész körbe delicával, utána pár sor 15/0-ás kásával szépen összehúzod mindkét oldalán. Remélem tudtam segíteni, dobj egy e-mailt ha beszéljünk még róla :)

    VálaszTörlés
  2. Megígértem, bár jó sokáig tartott fényképet készíteni róla. Még így sem az igazi, bár mióta sima asztali lámpa helyett LED-sort használok lámpának, teljesen mások a színek, és valamivel jobban a fotók is.

    Eredetileg én is 3 sor delicara gondoltam, csak ahhoz olyan vastagnak tűnt a kagylógyöngy. Az eszembe sem jutott, hogy inkább kásával folytassam több soron keresztül, de akkor olló, és megpróbálom azzal a variációval. Köszönöm a segítséget! :)

    VálaszTörlés
  3. A befoglaláshoz én nem adnék tanácsot :) :)
    ,viszont a peyote nagyon tetszik,roppant üdítő színe van!
    Gratula!

    VálaszTörlés
  4. Valószínűleg elég lesz két sor kása is, és a három delica sornak is elégnek kell lenni ilyen vékony kabosonra - ha nem, majd levered rajtam :D

    VálaszTörlés
  5. Hallgas Cimbire....ha nem elég 3 sor, akkor
    tegyél négyet, de ez a hat /ha jól látom/
    túl sok!Amúgy a háromszög nagyon szép!

    VálaszTörlés
  6. Igen-igen, Cimbinél az igazság.
    Kevesebb delica sorral , utána 15/0-ás kásával szépen beáll majd.
    Én is szeretem a háromszöget, de valahogy magam is azt gondolom, ha az ember egyszer megfűzi, (na jó kétszer),akkor még jó..
    Utána elfogy a kihívás...
    Cserébe viszont mindig nagyon szép, mutatós és kapós :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a sok-sok segítséget. Akkor ollót neki, és megcsinálom kevesebb delica + több kásával.

    Háromszög... pontosan ezeket érzem én is. Viszont akinek ez a darab is készült, majd kiugrott a bőréből úgy tetszett neki. ...és ez akkor is baromi jó érzés, ha sokadszorra csinálja meg az ember a mintát :)

    VálaszTörlés